Off-grid house-vessel

Sastech heeft zich gewaagd aan een nieuw project op het gebied van bouwkunde: het transformeren van een vrachtschip tot een off-grid varend woonschip. Sastech focust zich voornamelijk over innovatieve manieren in het perspectief van de dag van morgen. Met de hedendaagse uitdagingen, zoals het stijgen van de zeespiegel is het wonen op een schip een duurzame en innovatieve oplossing waar Sastech specialist in is. Het type binnenvaartschip is de Spits. Met behoud van de voordelen van dit type schip, dat speciaal is ontworpen om door de meeste sluizen te passen en onder de meeste bruggen door te varen, hebben we een uniek ontwerp gerealiseerd.

Tijdens het ontwerp proces zijn er innoverende besluiten genomen, zoals het verplaatsen van de stuurhut naar het achterste gedeelte van achterdek en deze gehele ruimte 1 doorlopende ruimte maken. 

De afbeeldingen tonen een weergave van de plattegrond van het achterstedeel/stuurhut van het schip. Om het wonen op een schip te optimaliseren, is de gehele stuurhut naar één zijde van het schip verschoven. Dit elimineert de noodzaak om helemaal rond het schip te lopen. Het resultaat is een gelijkmatige wand aan één kant, waardoor er ruimte is voor een prachtige raampartij. De uitbreiding van de roef is rondom het gehele schip uitgevoerd. Hiernaast vindt u gedetailleerde informatie over de kozijnen.

Daarnaast wordt in de afbeeldingen getoond hoe de stuurhut/keuken verbonden is met het ruim van het schip via een trap. Naast de trap is er ruimte gecreëerd voor een zithoek. Deze trap leidt naar de woonkamer, die zich in het ruim bevindt.

Varend Woonschip

Langsdoorsnede schip

Stuurhut variant Idee (2)

Dwarsdoorsnedes schip

Doorloop van uiteindelijke ontwerp (2)

 

Het woonschip is volledig off-grid en maakt gebruik van duurzame technologieën. We hebben geïnvesteerd in zonnepanelen en een geavanceerd batterijsysteem om elektriciteit op te wekken en op te slaan. Hierdoor kun je genieten van moderne gemakken zonder afhankelijk te zijn van externe voorzieningen.

We zijn trots op ons werk aan dit unieke project en nodigen je uit om onze website verder te verkennen. Ontdek meer over de transformatie van dit spits vrachtschip tot een comfortabele en duurzame off-grid woning. Bekijk de foto’s, leer over de gebruikte technologieën en laat je inspireren om ook op een alternatieve manier te wonen.

Wil je meer weten over veilige, innovatieve en vooruitstrevende manieren van wonen op het water? Neem contact op met Sastech.